Zazivi Kristu, utemeljitelju Novoga Saveza (Mt 9,14-17)

uz današnje Evanđelje: subota 13. tjedna

Miguel Pou Becerra, El Sagrado Corazon (1941.) – Museo der Arte de Bayamon
Zazivi Kristu, utemeljitelju Novoga Saveza (Mt 9,14-17)

Ponovljeno izdanje, posvećeno svima u Zakladi “Anamarija Carević”. Usrdan vapaj Bogu da nas oslobodi od nasilja i zla, laži i mržnje. Ovaj put baš na dan sv. djevojčice mučenice Marije Goretti. Imala je dvanaest godina, kao dječak Isus u Hramu, kao Jairova kćerkica, a već je znala svojega božanskoga Zaručnika. Njegovom snagom čuvala je čisto srce do smrti. Molimo za našu djecu da ih Gospodin čuva od suvremenog spolnog nasilja, od indoktrinacijskog i kvazimedicinskog napadanja na njihov rod.

Zazivi Kristu, utemeljitelju Novoga Saveza (Mt 9,14-17); Ilustracija: Miguel Pou Becerra, Presveto Srce Isusovo; Glazba: Tomaso Giovanni Albinoni, Adagio u G molu – gitara: Noh Dong Hwan

Gospodine, ti si božanski Zaručnik, primaš nas na svoju svadbenu gozbu. Zbog naših grijeha dopuštaš da budeš ugrabljen. Sebe sama daješ kao žrtvu za nas. Gospodine, smiluj se!

Kriste, po svojem novom Zavjetu oduzimaš od nas staro odijelo i odijevaš nas u svoju sjajnu haljinu spasenja. Oprosti nam što smo je svojim grijehom poderali i oštetili. Kriste, smiluj se!

Gospodine, Otkupitelju duše i tijela, po svojem svetom križu i slavnom uskrsnuću naše glinene posude činiš novima. Ulij u nas darove tvoje predragocjene krvi zato da ih velikodušno dijelimo dušama! Gospodine, smiluj se!

2. 7. 2022.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.