Kristu uskrslom o ljubljenom svjedoku (Iv 21,20-25)

Uz današnje Evanđelje: subota 7. vazmenog tjedna

Dal Parson, Uskrsli Gospodin se ukazuje

Poslušajte, preuzmite na Audio.com

Posvećeno Zakladi za obnovu bazilike presvetog Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra “Anamarija Carević”. Iz jubilarne Ignacijeve godine, u obnovljenom izdanju. Sastavljeno s posvetom Stjepanu Čuturi kao molitva da Gospodin njegovoj dragoj mladoj duši podari pokoj vječni, a njegovima utjehu i svetu nadu! Na kraju devetnice za Duhove s našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i prikupljanje snaga, za još dublje upoznavanje Kristova uskrsnuća, za čitanje i slušanje:

Kristu uskrslom o ljubljenom svjedoku (Iv 21,20-25)

Doći ćeš, Učitelju dobri, Spase moj! A ja se obazirem i gledam na druge. Što s ovim drugim tvojim učenikom, uskrsli Gospodine? Što s ovim koga si ljubio, koji te je zbog moga zanimanja, na moju riječ, jer je bio sasvim blizu tebe, pitao o izdajniku? Što s ovim koji je prije mene dotrčao na tvoj grob i povjerovao, koji te je prvi prepoznao na obalama ovoga našega mora i upozorio me da si to ti? Što s njim? Jedini je od svih nas svjedočio kako koplje probada tvoje božansko Srce, koje nas je toliko ljubilo – do kraja nas je ljubilo. Što s ovim koji je svoje “ja” skromno sakrio u jednu jedinu riječ kad ističe svoje mišljenje (“mislim” Iv 21,25)?

Doći ćeš, Gospodine. A što to mi, braća, o njemu govorimo? Ti s njime imaš svoj naum. Ono što je tvoja volja s njime, tako će biti. Moje je da idem tvojim stopama. Ti me i opet zoveš da te slijedim, da budem kao ti. Sa svom pažnjom moram poslušati što mi to kažeš, kakav odgovor mi na moje pitanje daješ. Doći ćeš. To je važno!

A mene postavljaš za svjedoka. Ove nevrijedne moje riječi neka budu živo istinsko svjedočanstvo jer tebi, Bogu svome, upravljam svoju molitvu – premda je to samo neznatan, nikakav djelić od svega onoga što si ti, Isuse, učinio. Ovaj naš stvoreni svijet nema dovoljno mjesta za tu silnu Bibliju u kojoj bi se sva tvoja djela opisala.

4. 6. 2022.

Vidi: današnji otpjevni psalam – Čestiti će gledati (Ps 11)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.