Zazivi Kristu, koji oprašta i daje poslanje (Iv 21,15-19)

uz današnje Evanđelje: petak 7. vazmenog tjedna

Rafael, isječak: Isus Krist i Petar, apostolski prvak (1515.)

Od prije, o čuvenom biblijskom tekstu. Ova put posvećeno svima vama u Zakladi za obnovu bazilike Presvetog Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra “Anamarija Carević”. Vrijedi li za danas ova mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i smirenje, za još dublje razumijevanje i primjenu Evanđelja, za napajanje na izvorima

Zazivi Kristu, koji oprašta i daje poslanje (Iv 21,15-19)

Spasitelju naš, ti nas ne optužuješ i ne osuđuješ. Samo tražiš iskrenu, poniznu, odanu ljubav prema tebi. A mi smo iz sebeljublja i egzistencijalnoga straha i tebe i sami sebe iznevjerili. Smiluj se!

Sa silnim povjerenjem daješ nam svetu zadaću da budemo poput tebe dobri pastiri, da se brinemo za tvoje jaganjce i tvoje ovce. Oprosti nam našu sebičnost i nemar!

Svojom svetom žrtvom ti si nas otkupio, posvetio! Stoga i naše trpljenje i naša nemoć, pa i naša smrt mogu biti na Božju proslavu.

29. 5. 2020.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.