Kruhu Božjemu (Iv 6,30-35)

uz današnje Evanđelje: utorak 3. vazmenoga tjedna

“Podizanje” kod sv. mise

U godini sv. Ignacija, u kojoj želimo VIDJETI SVE NOVO U KRISTU, mrvica s Gospodareva stola na našemu Fakultetu filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu i Filozofsko-teološkom institutu, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana za smirenje i predah, za dublje razumijevanje Evanđelja, kao vapaj Bogu da zaustavi naše ratove i podari nam svoj mir:


Kruhu Božjemu (Iv 6,30-35)

Dolazim k tebi, Isuse dobri, jer si me nasitio. Dubinsku žeđ duše moje ti si utažio.

Sada gledam i pitam te: koji znak mi daješ? Kad mi je u mojoj pustinji Otac darovao kruh s neba, bijaše to slika i najava. Sada, kad nakon križa i groba k meni živ dolaziš i daješ mir, to je tvoj znak! Preda me staješ u živom tijelu zato da ti vjerujem, da svoje puno povjerenje poklonim tebi.

Otac daje s neba kruh istinski, pravu hranu.
Siđi, Kruše Božji, siđi sada s nebeskih visina i daj život cijelomu svijetu, svemu Božjem stvorenju! Daruj nam sebe! Danas i uvijek.

Ti si kruh za život moj. K tebi dolazim da mi dušu nahraniš. Svoje pouzdanje u tebe stavljam jer ćeš mi samo ti čežnju za životom utažiti.

2. izd. 3. 5. 2022. (20. 4. 2021.)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Jedan komentar:

  1. Carmen Verlichak

    Gracias!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.