Zazivi Kristu, Spasitelju i Sucu, koji je više od kralja i proroka (Lk 11,29-32)

uz današnje Evanđelje: srijeda 1. tjedna korizme

Isus Patnik

Usrdan vapaj Bogu u ovoj korizmi, u godini u kojoj triput dajemo svoj glas na izborima. Obnovljeno izdanje, neznatan prinos s našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i utjehu, za molitvu, za čitanje i slušanje:

Zazivi Kristu, Spasitelju i Sucu, koji je više od kralja i proroka (Lk 11,29-32)

Gospodine, s kajanjem priznajemo svoju opakost, svu našu zloću i malovjernost. Radi nas ljudi postao si Sin Čovječji, naš Spasitelj. Gospodine, smiluj se!

Kriste, dao si nam velik znak – svoj križ i svoje uskrsnuće. Oprosti nam što zanemarujemo i odbijamo ono što nam ti pokazuješ. Ti si Sudac vječni, oslobodi nas od osude! Kriste, smiluj se!

Gospodine, ti si više od velikoga proroka i tražiš od nas da se žurno obratimo. Ti si više od velikoga kralja i mudraca. Ti si Sin Božji i vječni Kralj, s nama si u sve dane. Gospodine, smiluj se!

2. izd. 9. 3. 2022. (11. 10. 2021.)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.