Molitva s Petrom, apostolom

kod Cezareje Filipove (Mt 16,13-20)

na blagdan Katedre sv. Petra, apostola (22. veljače), na svetkovinu sv. apostolâ Petra i Pavla (29. lipnja) i na 21. nedjelju u god. A.

Kip sv. Petra pred njegovom bazilikom u Rimu

Na dan Katedre sv. Petra, apostola. Posvećeno Anamariji i njezinoj Zakladi. Iz godine sv. Ignacija u kojoj smo molili za posebnu milost da mognemo VIDJETI SVE NOVO U KRISTU i u kojoj smo radosno proslavili 400. obljetnicu Svečeve kanonizacije u subotu, 12. ožujka 2022. u 12:00 u župnoj crkvi Bezgrješnoga Srca Marijina (Zagreb, Jordanovac 110) pod vodstvom tadašnjega nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića. Evo mrvice s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu. Za ohrabrenje i obodrenje, za prikupljanje snaga, za primjenu Kristove radosne vijesti…

Molitva s Petrom, apostolom, kod Cezareje Filipove (Mt 16,13-20)

S Petrom, prvakom, klanjam se tebi, Mesijo, Sine Očev, koji si radi nas postao Sin Čovječji. Znanje tko si nije od mene, nego mi ga živi Bog dariva. To otkrivenje novo je blaženstvo.

Nisi samo htio čuti kako te mi ljudi pogrešno shvaćamo – kao žestoka Pokornika-propovjednika; kao silna Svjedoka Božje vlasti koji je vatreno u nebo uzašao, pa se opet vraća; kao tankoćutna Proroka koji je i u nevoljama progonstva motrio novi Savez Božji… Samo si jedan među brojnim prorocima, misle ljudi. A ti želiš provjeriti i koliko mi, učenici, zapažamo sva ta raznolika mišljenja. I daješ nama da raspoznamo tko si.

Ne tražiš da “pravim reklamu”, nego – evo, Gospodine, ti gradi na meni! Koje li milosti za me!

Hvala ti što si Petru povjerio svoju duhovnu vlast koja vrijedi i na nebu. Zato je tvoja zgrada živih duša jača od protivničkih dveri Podzemlja.

22. 2. 2022. (2. izd.)

Vidi:

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.