Molitva s čovjekom usahle ruke (Mk 3,1-6)

uz današnje Evanđelje: srijeda 2. tjedna

Isus liječi čovjeka usahle ruke

Vrijedi li ovo kao pomoć? Od prije, s novom opremom. Mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za smirenje i utjehu, za još dublje razumijevanje i primjenu Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Molitva s čovjekom usahle ruke (Mk 3,1-6)

Spasitelju dobri, zaustavi svoj božanski pogled na meni i ti sam otkrij što je u meni obamrlo, zakočeno i zgrčeno. Gdje se ne mogu protegnuti kako želim, gdje se moja duša ne može vinuti i dosegnuti tvoje visine?

Pokaži mi, usprkos mojoj želji da prikrijem, usprkos mojemu stidu, gdje su to moje sile prikraćene i osakaćene, bilo zbog mojih grijeha i uludo utrošenih snaga, bilo zbog zloće bližnjih ili pak zbog zakona svijeta.

Objavi mi, Gospodine, da ti imaš vlast i moć izliječiti i moje srce i moje ruke. Pokaži mi danas da se s povjerenjem mogu osloniti na tebe. Pokaži mi da si ti suvereni gospodar svetih propisa i da je tvoj dan ovdje radi čovjeka – radi mene.

Tebi povjeravam svoju nemoć i nedovršenost, svoju čežnju da dohvatim, a ne mogu. Tebi predajem svoje svete želje koje još čekaju odgovor. U tvoje srce stavljam svu žudnju mojega bića da izvršim sve što valja i apostolski žar da tvoje djelo dođe do konačnoga ispunjenja. Amen.

13. 8. 2014.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.