Zazivi Kristu, Gospodinu, koji zove (Mt 11,28-30)

uz današnje Evanđelje: srijeda 2. tj. Došašća; četvrtak 15. tjedna k. g.

Sveto lice Isusovo

Poslušajte, preuzmite na Audio.com

S našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i prikupljanje snaga, za još dublje upoznavanje i primjenu Kristova Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Gospodinu koji zove (Mt 11,28-30); glazba: The Inspiration by Keys of Moon Music is creating music | Patreon

Mi zazivamo: “Dođi, Gospodine!”, a ti nas pozivaš k sebi ako smo od svojih napora i tereta izmučeni. Gospodine, smiluj se!

S velikom željom žudimo naći potreban odmor i spokoj za svoj život, za dušu. A ti sama sebe, srce svoje nudiš kao rješenje. S ljubavlju daješ upravo ono što tražimo (ἀναπαύσω Mt 11,28; ἀνάπαυσις 11,30 – usp. “pauza”, sedmi dan počinka Post 2,3). Kriste, smiluj se!

Rado ću skinuti svoj i staviti se pod tvoj jaram da budem posve blizu tebi, da doživim majčinu poniznost koja je sada u srcu sina (ταπεινός Mt 11,29; Lk 1,48), da osjetim tvoje korake kojima hodaš, krv koja teče tvojim žilama i kaplje kao znoj u teškoj muci, da iskusim kako je sladak tvoj jaram jer pod njim si ti. Sav teret (φορτίζω Mt 11,28) svojega grijeha ostavljam, evo, pred tobom, a na sebe uzimam tvoje spasiteljsko breme (φορτίον Mt 11,30) koje svaku moj bol, pa i moju smrt posvećuje. Gospodine, smiluj se!

9. 12. 2020.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Jedan komentar:

  1. Carmen Verlichak

    Gracias

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.