Zazivi Kristu Isusu, koji liječi deset gubavaca (Lk 17,11-19)

uz današnje Evanđelje: srijeda 32. tjedna; zimske kvatre; 28. nedjelja (god. C)

John Howard Sanden, Krist (http://www.johnhowardsanden.com/)

Iz jubilarne godine sv. Ignacija u kojoj smo nastojali VIDJETI SVE NOVO U KRISTU. S našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, skroman prinos za predah i smirenje, za dublje razumijevanje i prihvaćanje Kristova Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Zazivi Kristu Isusu, koji liječi deset gubavaca (Lk 17,11-19)

Pred nama si, Gospodine, kao naš Vođa i Učitelj. Polaziš u Božji grad Jeruzalem gdje ćeš sama sebe za svetu žrtvu prinijeti. A ja od svih svojih grijeha onečišćen i bolestan ne smijem ni prići. Čekam izdaleka da tvoj božanski pogled blagotvorno zastane na meni i vapim riječima iz Evanđelja: Gospodine smiluj nam se!

Zbog tvoje svete žrtve Otac mi dariva očišćenje i izliječenje, a ti me upozoravaš kako je dobro, kako je potrebno zahvaliti se. U središtu našega života jest Euharistija – velika zahvala. Stoga se klanjam pred tobom licem do zemlje i govorim: Kriste, smiluj se!

Kao što svom dušom tražim tvoje smilovanje, tako sada istom snagom hvalim tebe, Boga našega, živoga. A ti me šalješ u život, daješ mi od svojega uskrsnuća i pokazuješ kako je vjera odlučujuća, spašava. Za svoju nevjeru i nevjernost kajem se i molim: Gospodine, smiluj se!

10. 11. 2021.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Jedan komentar:

  1. Lic. Carmen Vrljičak

    gracias

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.