Molitva za svadbeno ruho (Mt 22,1-14)

uz današnje Evanđelje: četvrtak 20. tjedna; 28. nedjelja (A).

Bryan Bustard, Svadba Jaganjca Božjega, Fine Art America

Poslušajte:

Molitva za svadbeno ruho (Mt 22,1-14)

U ovim novim medijima skroman prinos s našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i uzdizanje duše, kao molitva za mir u Svetoj zemlji i Ukrajini i na cijelom svijetu, za još dublje otkrivanje i prihvaćanje Evanđelja, za čitanje i slušanje. Jaganjče Božji, daruj nam mir!

Molitva za svadbeno ruho (Mt 22,1-14) – Glazba: Felicity by Scott Buckley – Composer & Scientist

Jaganjče Božji, sveti, nisam dostojan doći na tvoju gozbu. Otac je sve pripravio, a ti si sama sebe za svetu žrtvu prinio – zato da mi umjesto mojega odbijanja podariš svoju odoru poslušnosti.

Mjesto mojega nemara, daj mi halju svoje gorljive ljubavi kojom si došao baciti oganj na zemlju, u kojoj kličeš: Slavim te Oče!

Jaganjče Božji, žrtvo sveta, koja se prinosiš zbog moje sebične usmjerenosti na ono što je moje polje. Umjesto da se moj ego zatvara u svoje područje i ne dopušta pristup drugima, a sam ne izlazi, daruj mi svoje hodočasničko odijelo s kojim si prošao zemljom čineći dobro, u kojem si odvažno kročio prema Jeruzalemu. Ti si žrtva naknadnica za moje trgovanje ljudskim osjećajima, vlastitom karijerom, simpatijom i mržnjom, ljudskom vlašću. Daruj mi svetu odoru križa koji si na se uzeo! Došao si služiti.

Jaganjče Božji sveti, ti si raspet zato što mi ubijamo – svojim sudom, svojom riječju, ubijamo u srcu, ubijamo oružjem. Zaogrni me haljinom nešivenom koju smo ti posljednju oduzeli jer si sve od sebe dao!

Pošalji, Kralju, svoju nebesku vojsku da ukloni iz mojega bića sve ono što želi ubijati, razarati. Spali vatrom Duha Svetoga grad moje pakosti i sve moje zloće!

Zato što je tvoje srce za mene probodeno, ponizno molim operi haljinu moje duše svojom predragocjenom krvi!

Kralju nebeski, ti me pogledaj, promotri cjelinu mojega života jer tebi ništa skriveno nije. Ti prosudi! Ti mi daruj bijelu haljinu kakva je tebi mila. Nemoj me izbaciti, nego me spasi od mračnoga mjesta, obrani me od vječnoga plača i škrguta zubi.

Amen.

15. 10. 2017.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.