S preminulim mladićem iz Naina (Lk 7,11-17)

Uz današnje Evanđelje: utorak 24. tjedna

Anton Robert Leinweber, Isus uskrisuje mladića iz Naina

Poslušajte, preuzmite na Audio.com

S preminulim mladićem iz Naina (Lk 7,11-17)

Hvala Bogu, drugo, popravljeno izdanje! Može li se u ovim novim medijima donijeti tračak divnoga svjetla i čudesne snagu koju ima Kristova Blagovijest? S našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i prikupljanje snaga, za još dublje upoznavanje i primjenu, za čitanje i slušanje:

S preminulim mladićem iz Naina (Lk 7,11-17)

Gotovo je sa mnom. Posljednji dah predajem tebi, Bože, i napuštam ovaj svijet. Ostavljam sve. Nose me kao što će tebe, Isuse, nakon muke i križa do groba nositi.

Vidiš moju majku, Gospodine, koja evo na vratima grada već drugi put ljubljenoga prati do groblja – prvo svoga muža, mojega tatu, sada mene. Jedinac sam joj, kao što si ti Jedinorođenac Očev. Sveti je trenutak kad se tvoje milosrdno srce ražalilo nad njezinim plačem. Pa svoju ćeš majku gledati kad na križu budeš umirao!

Utjelovljeni Sine Božji, dodirni moja mrtvačka nosila, moj otvoreni lijes! Reci mi riječ koja probija međe i dohvaća me u carstvu mrtvih. Prepoznaj moju mladost i Otac nebeski podići će me, dat će mi da opet uđem u komunikaciju sa svojim bližnjima. Ni učenici, ni narod koji tebe prati, ni golema sprovodna povorka na gradskim vratima ne sprječavaju te da se meni posvetiš. Vraćaš me mojoj majci. Blago meni, kada ti upravljaš mojim životom!

Sve ljude hvata sveti strah, vide Božje djelo i slave Boga. Što je otac Krstiteljev na početku proglasio sada svi ponavljaju: »Pohodio si svoj narod«. Stoga, premda je moj čarobni gradić Nain na rubu Galileje pred Samarijom, sada i sva Judeja, jezgra naše povijesti, čuje o tebi sa svom okolicom.

13. 9. 2022.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.