Molitva sa satnikovim slugom u Kafarnaumu (Lk 7,1-10)

uz današnje Evanđelje: ponedjeljak 24. tjedna

Mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i smirenje, za novo otkrivanje, življe primanje i primjenu Kristova Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Molitva sa satnikovim slugom u Kafarnaumu (Lk 7,1-10) – Ilustracija: Ariel Agemian, Lice Kristovo (prema Torinskom platnu)

Loše mi je Gospodine, moje su sile na izmaku, osjećam da mi se bliži kraj. Ti znaš kada i kako me je bolest napala i svladala. U tvojim je rukama moj život.

Snagu svoje riječi, koju si iskazao poučavajući, potvrdi sada čudesnim djelom!

Hvala ti što si mi dao tako dobroga gospodara. Voli tvoj narod, voli mene. Zapovjednik je, ali tebi ne naređuje, ne drži se dostojnim primiti te. Zna da je stranac. On ponizno moli.

Izreci Gospodine, svoju moćnu božansku riječ i gle moja pamet prima opet jasno svjetlo, moji mišići, jedan po jedan, snažno kreću, živci opet pronose život mojim tijelom, moje srce živo kuca – za tebe.

13. 9. 2021.

Vidi: Silna vjera rimskoga satnika (Lk 7,1-10)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.