Molitva s Dvanaestoricom (Lk 9,1-6)

kad ih Gospodin šalje

uz današnje Evanđelje: srijeda 25. tjedna

Duccio di Buoninsegna, Isus šalje Dvanaestoricu

Poslušajte, preuzmite na Audio.com

Molitva s Dvanaestoricom kad ih Gospodin šalje (Lk 9,1-6)

Hvala Bogu, u novom izdanju! Ovaj put baš na dan sv. Vinka i na dan kad je Družba Isusova dobila papinsko odobrenje u Crkvi. Mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za smirenje i utjehu, za još dublje razumijevanje i primjenu Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Molitva s Dvanaestoricom kad ih Gospodin šalje (Lk 9,1-6)

Učitelju dobri, božanski, zahvaljujem ti danas iz dubine duše što i mene pozivaš u zajednicu svojih odabranih. Ti si je sazvao, ti je ustanovio.

Ti me pošalji tako da se na meni vidi kako Bog kraljuje. I najteže naše boli jedini on liječi. U svojoj darežljivoj ljubavi daj mi udio u tvojoj sili i vlasti. Oblikuj moje srce onako kako je i moja žarka želja, pa da se živo oslanjam na tebe – ni na svoje oružje, ni na propadljivu hranu, ni na novac, nego na tvoj štap i palicu tvoju (Ps 23,4), na kruh živi koji ćeš ti dati (Iv 6,51), na obilje Srca tvojega (Mt 12,34; Lk 6,45).

Tada ću hrabro izići iz svojega zatvorenoga, sebičnoga kruga, pripravna duha ući ću u dom u koji me šalješ. Strpljivo ću ostati dokle ti hoćeš. Svjedočit ću o tvojoj ljubavi i onima koji me ne primaju. Moja duša sjajit će se milinom i silinom tvoje blagovijesti, moje ruke spremno će donositi pravi lijek za dušu.

22. 9. 2021.

Rumble: Molitva s Dvanaestoricom kad ih Gospodin šalje (Lk 9,1-6)

Truth Social: Molitva s Dvanaestoricom kad ih Gospodin šalje (Lk 9,1-6)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.