Molitva s bogatim mladićem (Mt 19,16-22)

koji je žalostan otišao

uz današnje Evanđelje: ponedjeljak 20. tjedna

Heinrich Hofmann, Krist i bogati mladić (1889.), Riverside Church, New York

Poslušajte, preuzmite na Audio.com

Iz prošloga doba, u obnovljenom ruhu ovih novih medija. Ako pomaže, Bogu hvala! Skroman prinos s našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i prikupljanje snaga, za još dublje upoznavanje i primjenu Kristove Radosne vijesti, za čitanje i slušanje:

Molitva s bogatim mladićem koji je žalostan otišao (Mt 19,16-22); Ilustracija: H. Hofmann, Krist i bogati mladić; Glazba: Frankincense and Myrrh by Scott Buckley – Composer & Scientist

Dok odlazim, žalost mi ispunja dušu. I tvoj prvak apostol, Petar, ražalostio se, Gospodine, kad si ga treći put pitao o njegovoj ljubavi. Ali on je ostao uza te. Išao je za tobom.

Znaš da su me zanos i vruća želja da činim velike stvari dovele k tebi. Čežnja za vječnim životom vukla me je. Moj razgovor s tobom – to je bila moja molitva. Čuo si moje želje, moja ponovljena pitanja.

Poučio si me da je Bog dobar. Podsjetio si me na zapovijedi da čuvam život i bračnu ljubav i vlasništvo i istinu, da ljubim sebe i bližnjega jednakom mjerom.

Znaš, Gospodine, da u mom srcu živi želja za savršenstvom koje od tebe dolazi, tvoje je. Ti si savršen. Svojim silama ne mogu. Bez tebe ništa ne mogu.

Pozovi me! Reci mi: “Vrati se!”
I hoću. Svoja ću zemaljska dobra i sve talente duše svoje predati u tvoje ruke; i svoje grijehe. A ti – ti mi daruj svjetla i snage da vidim tvoje siromahe i da za tobom idem.

1. izd. 21. 8. 2017.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.