Molitva Bogu Sinu (Mt 11,25-27)

uz današnje Evanđelje: sv. Katarina Sijenska (29. travnja); srijeda 15. tjedna; Srce Isusovo (god. A); 14. nedjelja u god. A;

Od dana Majke Božje Bistričke u protekloj, jubilarnoj godini sv. Ignacija Lojolskog u kojoj smo nastojali VIDJETI SVE NOVO U KRISTU. S našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i smirenje, za ulazak u dubinu Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Molitva Bogu Sinu (Mt 11,25-27)

Primaš me u svoju radosnu molitvu, Gospodine, dok odaješ priznanje Ocu, hvališ ga i slaviš. Ispovijedaš veličinu i dobrotu Stvoriteljevu, njegovu vlast. Tajnu vjere on skriva od mudraca i onih koji shvaćaju. Maloj djeci otkriva da je sve tebi predao i da ti, kome hoćeš, daješ da upozna Oca (Mt 11,27).

Govoriš Ocu, obraćaš mu se, oslovljavaš ga (πατήρ Mt 11,25.26), govoriš o njemu (3x πατήρ Mt 11,27). Oca ističeš (5x πατήρ), s njime se slažeš. Prihvaćaš, odobravaš (Mt 11,26). Otac te zna, poznaje te izbliza, do kraja. Ti poznaješ njega, Gospodara svega božanskog i ljudskog svijeta, svega što nas ljude nadilazi i svega što je nama povjereno (Mt 11,25).

Tebi Otac daje svu svoju vlast, svu vlast na nebu i na zemlji (Mt 28,18) – objavit ćeš, slavan, nakon svojega uskrsnuća, a evo to već sada proglašavaš (Mt 11,27). Sve je Otac tvoj tebi predao (παραδίδομι 11,27), kao što ćeš ti samoga sebe za nas predati (παραδίδομι Gal 2,20).

13. 7. 2022.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.