Zazivi Kristu, vječnom Svjetlu svijeta (Mt 5,13-16)

uz #današnjeEvanđelje: utorak 10. tjedna, 5. nedjelja u god. A

Henrik Olrik, Govor na gori, crkva sv. Mateja, Kopenhagen

Iz prošle, jubilarne godine sv. Ignacija Lojolskog u kojoj smo molili osobitu milost od Boga da možemo VIDJETI SVE NOVO U KRISTU. S našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i okrjepu duši, za dublje razumijevanje i prihvaćanje Evanđelja:

Ilustracija: Henrik Olrik, Govor na gori; Glazba: Into The Blue Sky by Keys of Moon Music is creating music | Patreon

Gospodine, povjerio si nam da se brinemo za zdravlje i trajnost zemlje na kojoj živimo. Sada se kajemo za svoju mlakost, ravnodušnost i nevjernost tebi. Kyrie, eleison!

Kriste, vječno Svjetlo svijeta! Uzimaš nas u svoje visine da gledamo tvoj sjaj na Gori Preobraženja i da svima u kući prenosimo tvoje svjetlo. A mi svojim grijehom gazimo svoje dostojanstvo i zatvaramo se u mračan grob svoje sebičnosti. Christe, eleison!

Spasitelju, pogledaj svojim milosrdnim očima: Gdje su naša dobra djela? Koliko mi oholo tražimo svoju slavu umjesto slave Oca našega koji je na nebesima? Kyrie, eleison!

3. izd. 5. 2. 2023. (2. izd. 7. 6. 2022.)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

2 komentara:

  1. Slava Tebi Kriste!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.