Kad molim Oče naš (Mt 6,7-15)

Zazivi Kristu uz današnje Evanđelje: utorak 1. korizmenoga tjedna, četvrtak 11. tjedna

Andrea Solario, Krist blagoslivlja

Od prije u obnovljenom ruhu. Minuta za Evanđelje. S našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i prikupljanje snaga, za čitanje i slušanje:

Kad molim Oče naš (Mt 6,7-15) – Music: Lullaby by Keys of Moon

Učitelju sveti, poučavaš nas da, kad molimo, najprije gledamo na Oca našega na nebesima koji je sveti Kralj i na njegovu volju koja je ljubav. Ne možemo nabrajanjem bujnih formula čarobnjački ovladati svijetom, nego će Otac naš poslušati našu prošnju. Gospodine, smiluj se!

Kriste, Bože naš, pokazao si nam kako ćemo kod Oca naći ono što nam je bitno iz dana u dan, i zaštitu pred zlim napasnikom. Otac zna što nam je potrebno. Kriste, smiluj se!

Da bi nam Otac oprostio grijehe, dužni smo oprostiti svojim bližnjima. A to možemo jer si ti, Isuse, Žrtva pomirnica. Gospodine, smiluj se!

18. 6. 2020.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Jedan komentar:

  1. Lic. Carmen Vrljičak

    Bien me gustó lo de “blebetati” / que oportuno que hoy sea el día de Tomas Moro, quien dio tanto testimonio de la entrega a la Voluntad divina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.