Zazivi Kristu Gospodinu koji potpuno ispunjava Zakon (Mt 5,17-19)

uz današnje Evanđelje: srijeda 3. korizmenoga tjedna; srijeda 10. tjedna

Henrik Olrik, Govor na gori, Crkva sv. Mateja, Kopenhagen

Danas kao srdačan poziv na drugi dana trodnevnice za Srce Isusovo. U okrilju zagrebačke Bazilike (ulaz: Draškovićeva 54). Od 18:00 molitva Presvetom, prilika za ispovijed, sv. misa. Dobro došli! Mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za smirenje i utjehu, za još dublje razumijevanje i primjenu Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Gospodine Isuse, svojim riječima i djelima, svojim križem i uskrsnućem, ti si doveo do punine Božji Zakon i sva proroštva, cijeli Stari Zavjet. Kajemo se za prijestupe protiv zapovijedi Božjih i molimo: Gospodine, smiluj se!

Kriste, Bože naš, upoznali smo kako su nebo i zemlja prolazni, znamo svoju nestalnost i smrtnost. A ti si vječna Božja Riječ. Kriste, smiluj se!

Pokazao si nam kako biti istinski velik u kraljevstvu nebeskom. Oslobodi nas od naše umišljene veličine i oholosti! Gospodine, smiluj se!

2. izd. 23. 3. 2022.

Vidi: Isusu koji je došao ispuniti Zakon i Proroke (Mt 5,17-19)

Dobro došli!
Prenesite, pozovite, obodrite

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.