Zazivi Kristu, kad treći put obećava Duha Branitelja (Iv 15,26-16,4a)

na Posljednjoj večeri

uz današnje Evanđelje: ponedjeljak 6. vazmenog tjedna

Presveto Trojstvo

U uskrsnom vremenu skroman prilog s našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu. Iz godine sv. Ignacija, obnovljeno izdanje, kao iskren vapaj po nalog Kristovu: Dođi, Duše Presveti!

Zazivi Kristu, kad treći put obećava Duha Branitelja (Iv 15,26-16,4a)

Evo, dolazi čas, Gospodine, i ja se sjećam što si nam govorio jer nas želiš očuvati od potresa u duši. Ti nam šalješ Duha Istine koji od Oca izlazi, Duha koji nadahnjuje i tješi, brani i zagovara, kad ga zazovem, milostivo se odaziva. Gospodine, smiluj se!

Daruj mi Duha koji svjedoči za tebe. Daruj mi Duha kojim ću i ja svjedočiti za tebe jer si me od početka stavio uza se. Daruj mi Duha koji donosi najvažnije i najsvetije znanje jer poznaje Oca i poznaje tebe. Kriste, smiluj se!

Kad me ljudi napuste i isključe iz svoje zajednice, kad mi budu, kao tebi, oduzimali život, misleći da tako Bogu daju svoj bogoslužni prinos, pošalji mi Duha Istine da još više, još dublje, izbliza upoznam Oca, upoznam tebe, Spasitelju naš! Gospodine, smiluj se!

Vidi: Molitva Isusu koji će poslati Duha Svetoga (Iv 15,26–16,4a)

23. 5. 2022.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.