Zazivi Kristu, Gospodinu, dok se moli za sve nas (Iv 17,20-26)

uz #današnjeEvanđelje: četvrtak 7. vazmenog tjedna; 7. vazmena nedjelja u god. C

Sebechleby – Lindberg, Isusova molitva u Getsemanskom vrtu (Getty Images/iStockphoto)

Iz Ignacijeve godine, dok radovi napreduju, mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, u zahvalu za svaki spas i pomoć, kao molba za sve koji trpe, kao iskreno kajanje za grijehe, za čitanje i slušanje:

Gospodinu, dok se moli za sve nas (Iv 17,20-26)

Kao što je Otac tebe ljubio, ti si ljubio nas, slavu koju je Otac tebi dao, ti si dao nama, objavio si nam Očevo ime, a mi smo svakim svojim grijehom prezreli tvoj dar. Oprosti nam! Gospodine, smiluj se!

Veliki Svećeniče, mi smo jedno jer je Otac u tebi, a ti u nama. Oprosti nam što te izbacujemo te se zato svađamo i nismo složni! Kriste, smiluj se!

Ti sam moliš za sve nas jer nas je Otac dao tebi, jer hoćeš da budemo gdje si ti – da budemo s tobom. Kajemo se za svoju lijenost i propuste u molitvi. Gospodine, smiluj se!

2. izd. 29. 5. 2022. (28. 5. 2020.)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.