Zazivi Kristu, Sinu Očevu (Mt 11,25-30)

uz današnje Evanđelje: sv. Katarina Sijenska (29. travnja); Presveto Srce Isusovo (god. A); 14. nedjelja u god. A

Presveto Srce Isusovo

Kako znakovito! Naš novi nadbiskup i metropolit na liturgijski način preuzima službu upravo danas, na dan zaštinice Europe – mudre, marljive i hrabre sv. Katarine Sijenske. Nadbiskupova služba potvrđuje da smo jedna Crkva, potvrđuje Kristovu brigu za nas, potvrđuje da je Isus s nama u sve dane. Sv. Katarino, moli za nas!
Evo skroman prinos u ovim novim medijima. Od prije, u obnovljenom ruhu, s našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i prikupljanje snaga, za još dublje upoznavanje i primjenu Kristova Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Zazivi Kristu, Sinu Očevu (Mt 11,25-30)

Gospodine, gledamo tebe i vidimo Oca koji tajnu o tome da je sve tebi predao objavljuje malenima. Oprosti nam našu oholost, umišljenost i preuzetnost! Gospodine, smiluj se!

Kriste, Bože naš, priznajemo svoje grijehe koji su nas izmorili i opteretili nam savjest. Ti si na sebe uzeo jaram križa. Naše grijehe uzeo si na sebe kao teško breme zato da mi nađemo spokoj za kojim žudimo. Kriste, smiluj se!

Isuse dobri, u svojemu poniznom srcu objavljuješ svima nama milost i milosrđe Oca nebeskoga. Uzmi nas za svoje učenike tako da budemo pod tvojim jarmom i osjetimo slatkoću tvoje najveće blizine! Gospodine, smiluj se!

(usp. Uz dnevno Evanđelje)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.