Sinu Očevu koji je odozgor, koji s neba dolazi (Iv 3,31-36)

Uz današnje Evanđelje: četvrtak 2. vazmenog tjedna

Rekonstrukcija svetog Lica Kristova

Iz jubilarne godine godine sv. Ignacija, u novom ruhu. U uskrsnom vremenu, skroman prinos s našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za smirenje i prikupljanje snage, za proslavu Krista uskrsloga, za dublje shvaćanje i primjenu Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Sinu Očevu koji je odozgor, koji s neba dolazi (Iv 3,31-36)

Dolaziš odozgor, s neba, Učitelju sveti. Zato si ti Svevišnji – ti si iznad svih nas ljudi, iznad svih Božjih stvorenja. A ja sam zemaljski čovjek, od praha sazdan (Post 2,7) – isti su elementi i atomi u meni iz ovoga svijeta u kojem živim.

U ovaj čas svojim te zemaljskim riječima molim: podari mi svoje božansko svjedočanstvo jer ti si očevidac, svjedočiš o onome što si vidio i čuo. Odvijeka, od Oca. Utisni mi u srce te Božje riječi koje govoriš, tu velikodušnu neomeđenu mjeru Duha, da tvoje svjedočanstvo do u dubinu, bez pridržaja primim i tako stavim živi pečat na tvoju istinitost. Ti si vjeran, ti si pouzdan. Na te se mogu posve osloniti.

Daruj mi živu vjeru u tebe, Bože Sine. Čuvaj me od nepokornosti i neposlušnosti prema tebi jer ti mi daješ život, život koji traje i traje – svoj život, sebe. Štiti me od nevjere koja osljepljuje i stavlja mi Božju ljutnju na ramena!

Sine Očev, hvala ti što nam pokazuješ božansku ljubav u kojoj Otac sve u tvoje ruke predaje. Kod Pashe ti to dobro znaš (usp. Iv 13,3). Sve njegovo tvoje je.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.