Zazivi Kristu: Na grobu s Marijom Magdalenom (Iv 20,11-18)

Uz današnje Evanđelje: utorak vazmene osmine; blagdan Marije Magdalene, 22. srpnja.

Marija Magdalena susreće svojega uskrsloga Učitelja

O Uskrsu, iz prošle jubilarne godine sv. Ignacija, u kojoj smo tražili kako VIDJETI SVE NOVO U KRISTU, mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za smirenje i utjehu, za još dublje razumijevanje i primjenu Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Zazivi Kristu: Na grobu s Marijom Magdalenom (Iv 20,11-18)

Gospodine, nakon svojega uskrsnuća, ti uzlaziš k Ocu, k Ocu koji te je ljubio prije postanka svijeta. Uzlaziš k Ocu svojemu i Ocu našemu. Stoga tebi kličemo: Gospodine, smiluj se!

Kriste, mi plačemo nad mukom koju si pretrpio, plačemo nad nevoljama našega života i našega svijeta, a ti dolaziš uskrsli, proslavljeni – ti si Spasitelj naš. Zato tebi vapimo: Kriste, smiluj se!

Gospodine, Učitelju naš, otvori nam oči i pošalji nas da te živoga prepoznamo na našim grobovima, u svojemu vlastitom životu, u našim bližnjima. Gospodine, smiluj se!

19. 4. 2022.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.