Jedinorođencu Božjemu (Iv 3,16-21)

uz današnje Evanđelje: srijeda 2. vazmenoga tjedna

Josef Aleksius Kastner, Oltarna slika u Bazilici Srca Isusova, Palmotićeva 31, Zagreb

Iz godine sv. Ignacija, u ovom našem svijetu koji trpio od bolesti i potresa, i još trpi od rata, mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za smirenje i dubinu s Nikodemom, za prikupljanje snaga i susret s Kristom u vazmenom vremenu, za čitanje i slušanje:

Jedinorođencu Božjemu (Iv 3,16-21)

Praapostole Božji, Otac te poslao da po tebi spasi sav stvoreni svijet. On, Bog, ljubi sve što je stvorio, sav svemir, a mi, ljudi, više volimo tamu. Otac pokazuje kakva su moja djela, koliko su u njemu, Bogu mome, učinjena.

Kako ja vjerujem u tebe, Isuse, Sine Božji? Tako da ti moja duša bude vjerna, tebi, jedinomu Sinu Boga Oca, Bogu Sinu. Tako neću otići u propast jer ti mi daješ život bez kraja. Inače sama sebe osuđujem.

Božji sud našemu svijetu u tome je da si ti, Svjetlo, došao. Pregledaj, Gospodine, i ocijeni sve što činim! Ne dopusti mi da te ikada mrzim, nego me pozovi i vodi k sebi, Svjetlosti Božja, pa da tvojom snagom stvaram ono što je istinito, što istinski za sve nas ima vrijednost. Amen.

Vidi: Jadnik vapi (Ps 34)

2. izd. 27. 4. 2022. (14. 4. 2021.)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.