Zazivi Kristu u prispodobi o izgubljenom sinu (Lk 15,1-3.11-32)

uz današnje Evanđelje: subota 2. korizmenog tjedna

Rembrandt, Povratak sina razmetnoga

Hvala Bogu i ovim novim medijima. Nova mala premijera baš danas, na dan sluge Božjega kardinala Franje Kuharića. Vrijedi li ova mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za još jaču korizmu, za dublje razumijevanje i primjenu Kristova Evanđelja? Za čitanje i slušanje:

Zazivi Kristu u prispodobi o izgubljenom sinu (Lk 15,1-3.11-32)

Spasitelju božanski, kad nas grijesi pritisnu jer smo kao mlađi brat po svojim zahtjevima i računicama postupali, bili smo rasipni, i opet, kad smo farizeji i pismoznanci poput starijega brata, pa se svom svojom snagom i revnošću želimo pokoravati tvojim zapovijedima, ne tražimo ništa za sebe, ti nas milosrdno primaš i poučavaš. Gospodine, smiluj se.

Kriste, dok smo još daleko, gledaš nas, nedostojne, i žurno nam pristupaš. Ništa nećeš reći, nego nas primaš kao najbliže, kao svoje. Stavi nas na svoje srce koje se ražalilo nad nama i puno je samilosti. Kriste, smiluj se!

Gospodine, kad sami sebe proglašavamo tvojim robovima, ne vidimo i ne prihvaćamo tolike dare koje nam daješ, kad se u svoju ljutnju zatvaramo, iziđi nam ususret, reci riječ koja tješi i bodri da prepoznamo i primimo svoje sestre, svoju braću! Ti nam daješ pravi razlog za radost jer nam od smrti izbavljaš život. Gospodine, smiluj se!

11. 3. 2023.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.