Zazivi Kristu s uzetim kod ljekovitoga kupališta u Jeruzalemu (Iv 5,1-16)

Uz današnje Evanđelje: utorak 4. korizmenoga tjedna

Carl Bloch, Izlječenje na kupalištu u Jeruzalemu

Iz jubilarne godine sv. Ignacija, u novom popravljenom izdanju. Mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za smirenje i utjehu, za uspješniju korizmu, za još dublje razumijevanje i primjenu Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Zazivi Kristu s uzetim kod ljekovitoga kupališta u Jeruzalemu (Iv 5,1-16)

Gospodine, ti se ne daš zaustaviti nepreglednim mnoštvom, nego vidiš mene u mojemu trpljenju koje dugo, dugo traje. Prilaziš mi, donosiš mi spas. Oprosti mi moju sebičnost u kojoj gledam samo na sebe i ne izvršavam zapovijed ljubavi prema bližnjemu! Gospodine, smiluj se!

Kriste, Sine Božji, Bože moj, radi nas ljudi i radi našega spasenja postao si čovjekom. Tražiš moju ljudsku volju, nudiš mi ozdravljenje. Oprosti mi što tako dugo više volim ostati u svojemu grijehu i svojim slabostima! Kriste, smiluj se!

Gospodine, od snage svojega uskrsnuća daješ mi da ustanem. Tražiš da uzmem svoj križ i idem za tobom. Šalješ me da živim. Gospodine, smiluj se!

29. 3. 2022.

Vidi: Molitva s bolesnikom (Iv 5,1-16)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.