Učitelju Isusu koji ima svoje svjedoke (Iv 5,31-47)

Uz današnje Evanđelje: četvrtak 4. tjedna korizme

El Greco, Isus prima na se križ

Poslušajte, preuzmite na Audio.com

Učitelju Isusu koji ima svoje svjedoke – govor

Dirljivo! Upravo na godišnjicu smrti naše Anamarije od grozote potresa. U ovoj korizmi kao iskrena molba Bogu za sve žrtve i za sve obitelji koje ostadoše bez svojih, za obnovu nakon potresa, za prestanak naših ratovanja! Skroman prinos s našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za čitanje i slušanje:

Učitelju Isusu koji ima svoje svjedoke – Ilustracija: El Greco; Glazba: Magic Lights by Keys of Moon Music | creating music | Patreon

Nisi sam, Učitelju božanski. Otac je uza te i svjedoči za tebe. Ako vjerujem tebi, koga Otac šalje, onda čujem Očev glas, onda vidim Očevo lice. Onda ti, Riječi Očeva, prebivaš u meni premda to u svojoj bijedi ne zaslužujem.

Za tebe, Isuse, svjedoči Ivan Krstitelj, za tebe svjedoče djela koja ti je Otac povjerio i ti ih izvršavaš. Mojsije je o tebi pisao i Pisma svjedoče za tebe. Otac nebeski svjedoči za tebe i ti znaš da on svjedoči istinito.

Sveto pismo, evo, istražujem i gledam gdje je život. U Pisma se uzdam. Tražim trenutak radosti i svjetlosti. Jesam li kao Herod koji je volio slušati Krstitelja (Mk 6,20)? Pismo me optužuje ako ne tražim Božju, nego svoju slavu, ako sam za sebe svjedočim. Ako – o grozote – Božje ljubavi nema u meni!

Stoga, smjerno dolazim k tebi, Isuse dobri. I molim: dođi, dođi ti, ljubavi Božja, da te svim srcem primim. Dođi k meni u Očevo ime premda slavu od mene ne tražiš. Tebi vjerujem, živa Riječi, koja nam se daješ, više nego slovu na papiru! Upoznaj me do kraja i oslobodi od slave, koja to nije, pa da i ja – makar posve neznatno i skromno – za tebe svjedočim. Amen.

23. 3. 2023.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.