Molitva za dar opraštanja (Mt 18,21-35)

uz današnje Evanđelje: utorak 3. korizmenog tjedna; četvrtak 19. tjedna; 24. nedjelja u god. A

Nepoznati umjetnik, Agnus Dei with a Banner of the Order of St John; Museum of the Order of St John; http://www.artuk.org/artworks/agnus-dei-with-a-banner-of-the-order-of-st-john-135595

Iz prijašnjega doba, iz arhiva Laudato TV – obiteljske televizije, u novom ruhu. O čuvenom evanđelju koje preokreće kajinovski beskraj osvete u Isusov milosrdni beskraj praštanja.

Ilustracija: Srce Isusovo by https://www.facebook.com/evavukinaart

Sveti Kralju nebeskoga kraljevstva, dobri Gospodaru moj! Ti znaš kolike si mi velike grijehe oprostio zbog pomirne žrtve svojega Sina. Zbog Jaganjca Božjega, zbog njegova križa i uskrsnuća.

            Zato te molim Gospodine: zaustavi me kad poželim svojim rukama krojiti pravdu! Spriječi me da ne činim nasilje i zlo svojemu bližnjemu koji se neznatno ogriješio o mene. Ne dopusti da ga svojim riječima, svojim ponašanjem, svojim mislima i osjećajima bacim u zatvor ljudske izoliranosti, prezira i ignoriranja.

            Oče nebeski, ako od srca ne oprostim, ti ćeš tražiti od mene pravednu naknadu za sve moje prijestupe, svu krivicu i sve moje grijehe.

            Slušam tvoj božanski zahtjev i znam da svojim silama ne mogu. Tražiš da bezbroj puta oprostim, da opraštam u beskraj. Ne mogu sam, Gospodine! Baš zato padam ničice pred tobom i zaklinjem te: Podari mi milosrdno ganuće i sažaljenje svojega božanskoga srca. Daj da u središtu svoga bića spoznam kako se to tebi srce smililo i ražalilo. Jedino tako mogu tvojom snagom oprostiti. Amen.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.