Molitva sa slijepcem od rođenja (uz Iv 9)

uz današnje Evanđelje: 4. korizmena nedjelja (god. A)

Isus liječi slijepca
Iz arhiva Laudato TV – Obiteljske televizije, u novom ruhu. Za malo jaču korizmu. Za predah, smirenje i prikupljanje duhovnih snaga u Dan Gospodnji!

Molitva sa slijepcem od rođenja (uz Iv 9)

Gospodine, ti poznaješ moju muku i teškoću koju nosim otkako sam na svijetu. Ne krivim ni svoje roditelje, ni samoga sebe ne mogu kriviti.

Evo sjedim ovdje i prosim. Zapomažem i vapi k tebi, Suče nebeski. Prođi ovom mojom stazom i pogledaj me, obasjaj me ti, sveto Svjetlo svijeta, da se Božja djela pokažu.

Daj mi na vlastitom biću osjetiti kako si ti – Bog – uzeo prah zemaljski da meni podariš život. Krv svoju i svoje Tijelo daješ za hranu duši mojoj. Daj mi vidjeti da si došao i moju bol na sebe uzeo. Otvori moje oči da spoznam kako ti, sveti Božji pomazanik, mene pomazuješ.

Spremno ću ustati i poći oprati se kako ti nalažeš. Neka me onda tumače kako žele, neka me i osude i izbace. Blago meni, jer ti si me potražio. Tebi vjerujem, tvoj sud svim srcem prihvaćam, s tobom vidim križ i uskrsnuće, pred tobom ničice padam i tebi se klanjam. Amen.

26. 3. 2017.

Razlog nade 26. 3. 2017. Laudato TV – Obiteljska TV

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.