Molitva s Majkom Marijom u Nazaretu (Lk 1,26-38)

uz današnje Evanđelje: Navještenje Gospodinovo – Blagovijest (25. 3.); Blažena Djevica Marija Kraljica (22. 8.); Bezgrješno začeće Blažene Djevice Marije (8. 12.); predbožićni dani: 20. prosinca; 4. adventska nedjelja u god. B

Francisco de Zurbarán, Navještenje, Kartuzija Naše Gospe od obrane, Jerez de la Frontera

Drugo, popravljeno izdanje. Molitva da se i u nama vječna Riječ utjelovi i molitva za one koji još nisu rođeni. Na današnji dan kad je sve počelo, kad je anđeo navijestio Mariji. Kao čestitka ženama, od Boga stvorenima i blagoslovljenima, majkama, kćerima, sestrama, bakama… uz ovaj pravi Dan žena kad se također po 18. put hodočasnici okupljanju na križni put u europsko spomen mjesto na žrtve komunizma: Macelj. Mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za smirenje i utjehu, za čitanje i slušanje:

Molitva s Majkom Marijom u Nazaretu (Lk 1,26-38) – Ave Maria © Eden Symphony Orchestra

Bože, snago moja, pošalji mi svojega anđela da mi kaže kako si me od početka svim srcem prigrlio, nježno me s ljubavlju u naručje primio, cijelu mi dušu pomilovao.

Kad se duboko zbunim, kad ne znam što je, neka me tvoj anđeo obodri i donese mi hrabrosti. Neka dođe danas, makar će opet otići. Jer tvoju milost, tvoj čar i tvoju milinu tražim, tvoju ljubav.

Usred mojega bića nalaziš mjesto za sebe, Spasitelju moj.

Daruješ mi svojega ljubljenog, jedinog Sina, milinu svoju. Da u meni on bude velik, da bude kralj zauvijek na drevnom mesijanskom prijestolju za sav tvoj izabrani narod.

Ja pitam »Kako?« – jer gdje naći pravoga čovjeka; ja pitam jer ne razumijem sasvim ni ljudsku narav, a tvoj mi glasnik govori o Duhu i o tvojoj svetosti, i o čudesnoj snazi koja je iznad svega, najviša, tvoja. Blago kao sjena neka dođe na me!

Tvoj mi anđeo pokazuje tvoja velika djela koja činiš na mojim najbližima, ovdje oko mene, na ljudima uz koje me krv i dom vežu. Tako vidim da su sve stvari kod tebe moguće. Tako mogu imati povjerenja, mogu se osloniti na tebe.

Neka tvoja Riječ živi u meni da mi svaku žilicu prožme, svaki pogled i stav, sve što mislim i osjećam, da se u meni dokraja ostvari i ljudima sjaji!

8. 12. 2022.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.