Molitva s bolesnikom kod svetoga kupališta (Iv 5,1-16)

uz današnje Evanđelje: utorak 4. korizmenog tjedna

Bartolomé Esteban Murillo, Krist liječi uzetoga kod kupališta Bethezda

Poslušajte, preuzmite na Audio.com

Hvala Bogu, baš danas! Kako prigodno! Baš na Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Iz staroga doba, u novom ruhu ovih novih medija. “Nemam čovjeka” rekao je evanđeoski bolesnik. Budimo iskreni, jesmo li down ili smo up, blago nama ako nađemo Čovjeka – Otkupitelja koji poziva: “Ustani, uzmi svoj križ i mene slijedi!” Mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za smirenje i utjehu, za još dublje razumijevanje i primjenu Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Molitva s bolesnikom kod svetoga kupališta (Iv 5,1-16)

Dobri Spasitelju, pronađi me svojim božanskim očima da osjetim kako i u nepreglednom mnoštvu imam sve svoje ljudsko dostojanstvo jer ti upravljaš pogled na mene.

Pokaži mi da znaš koliko dugo već trpim – cijeli je to život. Pokaži mi ti što mi to već dugo dušu koči, moje biće drži sputanim, mene kao osobu veže. Ti znaš, Gospodine, u čemu je moja nemoć.

Drugi su brži i spretniji. Nemam se na koga osloniti. U najvažnijim stvarima mojega života nemam nikoga nego tebe. Zato smjerno uzdižem glas k tebi, Gospodine.

Reci riječ i ustat ću.
Reci svoju božansku riječ i počet ću istinski, u punini, živjeti. Tebe ću upoznati.
Reci riječ i ozdravit će duša moja.
Amen.

13. 10. 2017.

vidi: Zazivi Kristu s uzetim kod ljekovitoga kupališta u Jeruzalemu (Iv 5,1-16)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.