Zazivi Kristu, jedinomu Učitelju (Mt 23,1-12)

Uz današnje Evanđelje: utorak 2. korizmenoga tjedna; subota 20. tjedna; 31. nedjelja (god. A).

Eva Vukina, Moj Isus, moja nada, moje sve – Eva Vukina Art | Facebook

Mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za smirenje i utjehu, za još dublje razumijevanje i primjenu Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Zazivi Kristu, jedinomu Učitelju (Mt 23,1-12) – Ilustracija: Moj Isus, moja nada, moje sve, Eva Vukina Art | Facebook

Gospodine Isuse, Učitelju sveti, pokazuješ nam put kako ćemo biti istinski veliki i kako ćemo doći do onoga pravoga uzvišenja koje nam Otac nebeski daje. Oprosti što te nismo slijedili! Gospodine, smiluj se!

Kriste, Spasitelju, oslobađaš nas od bolne, kobne rascijepljenosti između riječi i djela. Oprosti nam što smo jedno govorili, drugo radili. Po svojoj svetoj Žrtvi oslobodi nas od toga da poduzimamo i činimo samo zato da se ljudima pokažemo! Kriste, smiluj se!

Gospodine, po svojoj svetoj muci, po križu i uskrsnuću, ti si Vođa naš, ti si jedini Učitelj. Ti si nam objavio jednoga Oca našega koji je na nebesima. Gospodine, smiluj se!

20. 8. 2022. (15. 3. 22.; 2. 3. 21.)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.