Zazivi Kristu, koji je Istina, Kristu, koji oslobađa (Iv 8,31-42)

uz današnje Evanđelje: srijeda 5. korizmenoga tjedna

Korizmeni križ

Hvala Bogu, iz staroga doba u ovom novom ruhu. Vrijedi li kao pomoć u ovoj korizmi? Mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za smirenje i utjehu, za još dublje razumijevanje i primjenu Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Gospodine, ti si ljubljeni Sin Očev, mi ti vjerujemo. Oprosti nam naše nevjernosti tako da puni povjerenja živimo poput Abrahama, praoca naše vjere, i da njegova vjernička djela činimo. Gospodine, smiluj se!

Kriste, Spasitelju naš, svakim grijehom gubimo slobodu, postajemo djeca grijeha i pristajemo na tvoju smrt. Oslobodi nas od naših grijeha, Otkupitelju, svojom svetom žrtvom da ne budemo robovi, nego da živimo duhovno slobodni kao djeca Božja u Očevu domu. Kriste, smiluj se!

Gospodine, tebe je Otac nebeski poslao, od Boga si k nama došao da nam govoriš što vidiš i čuješ kod Oca svojega. Objavi nam istinu koja oslobađa tako da ostanemo u tvojoj riječi i svim srcem tebe, Učitelja svojega, ljubimo. Gospodine, smiluj se!

24. 3. 2021.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.