Molitva gospodaru subote (Mk 2,23-28)

Uz današnje Evanđelje, utorak 2. tjedna

Prolaze kroz usjeve

Može li ovo pomoći za predah i prikupljanje snaga, za dublje razumijevanje, otkrivanje i primjenu Isusova Evanđelja? U novom ruhu.

Molitva gospodaru subote (Mk 2,23-28)

Tvoj je dan za nas tu, Gospodine. Ti si postao jedan od nas, ti si gospodar i Dana Gospodnjega, Bogu posvećenoga, blagoslovljenoga.

Kad s tobom po našim životnim poljima hodimo, braniš nas makar griješimo i ne poštujemo svete običaje. Kršimo pobožni propis, a ti nas ne osuđuješ, nego nas svojom Žrtvom oslobađaš od grijeha, Spasitelju, Otkupitelju.

Čuvaš nas od farizejskoga duha i napada. Tražiš da slušamo i razumijemo vječnu Božju Riječ u Pismima, da pamtimo tvoju povijest s nama. Upozoravaš da je i div-kralj David trpio ljudsku oskudicu, podsjećaš kako je prekršio svetu zabranu, stupio na sveto tlo, posegnuo za Bogu posvećenim darom, a sve zato da utaži glad.

Kralj je imao svoje odabrane uza se, nesebično je i njih nahranio. Ti nas primaš, Gospodine, da dijelimo život s tobom. Dopuštaš da stupimo u novi hram: tvoje Srce. U našoj velikoj gladi ti nas hraniš svetim kruhom koji je sav Božji, koji je s neba – samim sobom.

19. 1. 2021. (18. 1. 22.)

usp. Molitva uz Lk 6,1-5 (subota, 22. tjedan)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

4 komentara:

  1. Dragi pater, neka vas Gospodin blagoslovi za svako ovo razmatranje, molitve i zazive koje nesebično dijelite s nama. Pitate, da li može biti na korist… ja se toplo nadam da hoce, jer svaka vasa napisana riječ dira u srce, uzdiže duh i hrana je za dušu. Neka vas Duh Sveti i dalje u svemu vodi. Mir vam i dobro od Gospodina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.