Sinu Božjemu, kojega je Otac poslao (Iv 5,33-36)

Uz današnje Evanđelje: petak 3. tjedna u Došašću

Presveto Trojstvo – Svetište Madonna del Tufo, Rocca di Papa, Italia / © Paolo Gaetano

Na posljednji običan dan u Došašću, prije Božićne devetnice, skroman prinos s našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i obnovu snaga, za jače iščekivanje u Došašću:

Sinu Božjemu, kojega je Otac poslao (Iv 5,33-36)

Apostole Očev, dao si zdravlje čovjeku koji je trideset i osam godina bolovao i nije nikoga imao.  Otac ti je povjerio djela da ih izvršiš i ta Očeva djela činiš. Ivan – tvoj rođak i preteča, tvoj prijatelj, Zaručniče – davao je svjedočanstvo za tebe. A tvoja djela još više su tvoji svjedoci, ono što ti stvaraš među nama.

Ne tražiš svjedočanstva ni slave od ljudi. Ali hoćeš da me Otac spasi. Ne dopusti, Gospodine, da na Krstiteljevu svjetlu tražim samo površan užitak, kliktaj za jedan časak, nego daj da svom dušom idem k njemu, da mi ta živa svjetiljka, koja gori i svijetli, obasja sav moj put k tebi, moj hod za tobom.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.