Ovaj naraštaj (Mt 11,16-19)

uz današnje Evanđelje: petak 2. tjedna u Došašću

Tizian, sv. Ivan Krstitelj, oko 1540., Gallerie dell’Accademia, Venezia

Poslušajte, preuzmite na Audio.com

U danima došašća, u danima toplog iščekivanja, radosne nade. 2. izdanje. S našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i prikupljanje snaga, za još dublje upoznavanje i primjenu Kristova Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Ovaj naraštaj (Mt 11,16-19) – glazba: G. F. Händel, Koncert za orgulje i orkestar Op. 7, br. 1, st. 2

Naš je naraštaj pred tobom, Jaganjče Božji. Obično tražiš s čime ćeš usporediti kraljevstvo Božje da nam ga protumačiš i približiš. A sada gledaš na nas i vidiš da smo djeca. Nismo složni. I sviramo i kukamo, ali nismo ni za igru ni za ples, nismo ni za plač ni za žalovanje.

Ivana Krstitelja, pustinjaka, žestokoga pokornika koji poziva na hitno obraćenje, optužujemo da je opsjednut. Tebe pogrđujemo i pogrešno tumačimo da si čovjek koji samo jede i vinom se opija, prijatelj onima koje mrzimo i isključujemo.

Ali ti, vječna, božanska Mudrosti, Sine Božji, pokazuješ svoju pravednost svojom svetom žrtvom, svojim križem i uskrsnućem, gozbom svojega tijela i krvi, na koju nas ljubazno pozivaš. Tvoje opravdanje, nama oproštenje!

11. 12. 2020.

Vidi: Najbolji lijek protiv kritizerstva (Mt 11,16-19)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.