Molitva da pazim na sebe (Lk 21,34-36)

uz današnje Evanđelje: subota 34. tjedna

Isus Krist – Kralj neba i zemlje

U crkvenom kalendaru, takoreći, stara godina: subota prije 1. nedjelje Došašća, posljednji dan u tjednu Krista Kralja. Od prije, u novom ruhu. S našega Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za dublje razumijevanje i bolje prihvaćanje Evanđelja, za smirenje i njegovanje duše, za čitanje i slušanje:

Molitva da pazim na sebe (Lk 21,34-36)

Otkupitelju sveti, zadnjim riječima prije svoje Pashe poučavaš nas u Očevu domu, u Domu molitve, da pazimo na sebe, da pažljivo čuvamo srce od toga da se ne preoptereti u prezasićenosti i opijenosti. Kao i Martu oslobađaš nas od pretjeranih životnih briga. Želiš da slobodna srca dočekamo tvoj sveti dan koji na sve nas na licu zemlje dolazi kada ti hoćeš. Uhvatit ćeš nas u svoju mrežu, u spasiteljsku klopku.

Dobrohotno nas povjeravaš na skrb nama samima, da pazimo na sebe; da pazimo na prvi i najveći tvoj dar, na svoju dušu. To je tvoj posljednji zov.

Ti mi pomozi, daj mi snage!
S tobom želim bdjeti u svakom svojem životnom dobu. Usrdno molim: spasi me od onih pravih nevolja, od grijeha koji dolazi i vreba na mene. Daj da smjerno, otvorenih očiju gledam tvoje milosrdno lice dok me pozivaš da stupim preda te.

28. 11. 2020.

Niko Bilić, SJ

vidi: Molitva da pazim na sebe (Lk 21,34-36) – Biblijski portal (amdg.eu)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.