Molitva s Natanaelom (Iv 1,47-51)

na dan svetih arkanđela Mihaela, Gabriela i Rafaela

Uz današnje Evanđelje: 29. rujna

Poslušajte: Molitva s Natanaelom na dan svetih arkanđela Mihaela, Gabriela i Rafaela (Iv 1,47-51) by Niko Bilić (audio.com)

U ovim novim medijima skroman prinos s našega Filozofsko-teološkoga instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenoga s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za smirenje i dubinu, za još dublje upoznavanje što je radost Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Ne zaslužujem ja, ali ti mi, Gospodine, najavljuješ još veće stvari, još više od ovoga.

Ti nam, Učitelju sveti, daješ riječ, ističeš da ćemo gledati otvoreno nebo kao ti kad si bio kršten (Mk 1,10). Vidjet ćemo glasnike Božje, kažeš. Vidjet ćemo ih kako nad tobom uzlaze i silaze, kao što je praotac Jakov u snu gledao gdje po čudesnim ljestvama spajaju nebo i zemlju.

Sada si ti stalna veza s nebesima jer ti si Sin Božji (Iv 1,49) i Sin Čovječji (1, 51).

Vidiš me Gospodine, kako ostavljam svoj zaklon, sve svoje ostavljam, i dolazim k tebi. Ti me proničeš i poznaješ do dna duše. Ne moram pitati odakle to, nego usrdno molim: Ukloni svaku prijevaru iz mojega bića! Već prije nego što mi je moj bližnji donio tvoj poziv, znao si me.

Reci mi da si me od početka vidio i ja ću ti s pouzdanjem i očekivanjem vjerovati, Kralju svega Božjega naroda. Tebi ću se smjerno pokloniti, Bože Sine!

29. 9. 2022.

Niko Bilić, SJ

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.