Kad objavljuješ da ćeš biti predan ljudima (Lk 9,43b-45)

Zazivi Kristu uz današnje Evanđelje: subota 25. tjedna

Poslušajte!

Mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, u ovim novim medijima za još dublje upoznavanje i primjenu Evanđelja, za predah i prikupljanje snaga, za čitanje i slušanje:

Spasitelju naš, ti se za nas predaješ. Posvema se predaješ Ocu svome koji je na nebesima. Dragovoljno se predaješ u ruke ljudi, nas grješnika. Stoga tebi smjerno vapimo: Gospodine, smiluj se!

Kriste, pogledaj svojim božanskim očima, dodirni svojom milosrdnom rukom strah koji nas koči i sputava pred tobom. Ne da nam da se predamo tebi. Svjetlom svojega uskrsnuća izliječi mračni dio našega bića i pretvori ga u blaženi strah Božji! Kriste smiluj se!

Ljubljeni Sine Očev, otvorenih očiju gledaš na svoju muku i križ. Ukloni zastor grijeha koji zaklanja naše oči i našu pamet! I objavi nam otajstvo spasenja, tvoje predanje za nas! Gospodine smiluj se!

Niko Bilić, SJ

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.