Da budem Kristov učenik (Lk 14,25-33)

uz današnje Evanđelje: 23. nedjelja (god. C); srijeda 31. tjedna

Isus poučava narod, filmski prizor

Poslušajte:

Da budem Kristov učenik (Lk 14,25-33)

Od prije, u novom ruhu. Ako pomaže, Bogu hvala! Mrvica s Gospodareva stola na našemu Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana i združenom s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, za predah i prikupljanje snaga, za još dublji ulazak u tajnu Kristova Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Da budem Kristov učenik (Lk 14,25-33)

O Gospodine, tebe gledam, ti mi pokaži, kako to ostaviti i roditelje, i djecu, i braću, a u isti mah ljubiti bližnjega kao samoga sebe. Podari mi onu snagu s kojom si ti svoj križ nosio. Svoj život nisi škrto zatvorio u samoljublje, nego si ga za nas, svoje prijatelje, položio. Daješ nam dušu svoju.

Pregledavam troškove i vidim: ne mogu sam dovršiti. Ti budi moja kula, visoka, čvrsta, pouzdana utvrda! Ne mogu se svojim silama oprijeti staroj zmiji, ocu laži i ubojici ljudi otpočetka. Objavi duši mojoj da si ga ti nadmoćno pobijedio i glavu mu satrao. Ti si vječni božanski Kralj. Stoga mi, braća, ne moramo i ne smijemo ratovati nego strpljivo tražiti mir.

Dok ti se klanjam Raspetomu i tvojemu Srcu probodenomu, vidim koliko mi je duša vrijedna. Tako se mogu svojih posjeda odreći, u tvoje ih kraljevstvo uložiti.

4. 11. 2020.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.