Molitva Zaručniku (Mt 25,1-13)

uz današnje Evanđelje: petak 21. tjedna, 32. nedjelja u god. A

U novom ruhu. Zrnce s našega Fakulteta filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu i Filozofsko-teološkoga instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana, #outreach u novim medijima za novo, bliskije druženje s Kristovim evanđeljem, za obnovu snaga.

Gospodine, kada mi se svjetiljka gasi, znam, ja sam kriv jer nisam ponio ulja. I drugi su krivi jer me nisu upozorili, nisu mi htjeli posuditi od svojega. Ali sada, pomozi, spasi! Da ne ostanem u tami, da ne ostanem sâm pred zatvorenim vratima.

Gospodine, daj mi ulja. Raspali u meni oganj vjere. Reci riječ i moja uljanica postat će živ oganj. Daruj mi mudrost koja sjaji i ne tamni. Ispuni me snagom svojega Srca koje je ljude toliko ljubilo.

Gospodine, nije kasno. I kada kasnije dođeš, dobro je. Uskrsnuli, Živi, od tvojega se dolaska i moja duša budi. Ustaje na život. U mene ulazi nova snaga. Spreman sam. Idem u ovaj svijet pripravljati sve što je potrebno za tvoju svadbenu gozbu.

orig. 9. 11. 2020.

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.