Isusu kad poučava o životu i tijelu, jelu i odijelu (Mt 6,24-34)

zazivi Kristu uz današnje Evanđelje: subota 11. tjedna

Od jučer. U devetnici Srcu Isusovu, u godini sv. Ignacija u kojoj želimo VIDJETI SVE NOVO U KRISTU, vrijedi li ova mrvica s Gospodareva stola na našemu Fakultetu filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu i Filozofsko-teološkom institutu, afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana za predah i dubinu, za bliskije poznavanje i prihvaćanje Evanđelja, kao usrdan vapaj Bogu za mir u Ukrajini i za spas od klimatskih promjena.

Gospodine, pozivaš nas da prepoznamo i priznamo da je Bog kralj, da njega štujemo, ljubimo, njemu služimo, da tražimo pravednost njegova kraljevstva i tako budemo slobodni od podijeljenosti u srcu. Kajemo se što smo se klanjali lažnom bogu novca. Gospodine, smiluj se!

Kriste, Učitelju sveti, kao rješenje nudiš nam da gledamo ptice u visinama, da nam cvijet u polju bude učitelj. Želiš da prepoznamo kako ih Bog, Otac naš nebeski, hrani i odijeva. On zna što nam je potrebno. Oprosti nam što smo malovjerni i ne prihvaćamo koliko ti vrijedimo! Kriste, smiluj se!

Isuse, svojim križem i uskrsnućem oslobađaš nas od tjeskobne zabrinutosti. Kajemo se za sve oholo mozganje i pametovanje kojim smo htjeli dodati mjeru svojemu rastu i svojoj zrelosti. Oprosti nam što smo više cijenili hranu i odijelo, negoli dušu i tijelo koje nam darivaš! Gospodine, smiluj se!

19. 6. 2022.

Niko Bilić, SJ

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.