Gospodinu, koji nas je svojim križem otkupio (Mt 7,1-5)

Zazivi Kristu uz današnje Evanđelje: ponedjeljak 12. tjedna

Krist, Otkupitelj u Andama, granica Čile – Argentina (3832 m.)
foto: Andy Stuardo – Cristo Redentor de los Andes.jpg – Wikimedia Commons

U šesti dan devetnice Presvetom Srcu Isusovu, u godini sv. Ignacija, o 500. godišnjici njegova obraćenja, u kojoj nastojimo VIDJETI SVE NOVO U KRISTU, trunčić s našega Fakulteta filozofije i religijskih znanosti na Sveuilištu u Zagrebu i Filozofsko-teološkoga instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu #outreach u ovim novim medijima, za opuštanje i prikupljanje snagâ, za novu blizinu Evanđelju, za čitanje i slušanje:

Glazba: Serjo de Lua, Awakening dew, https://www.patreon.com/keysofmoonmusic

Gospodine, znaš da tako često – redovito! – prosuđujemo i odmjeravamo jedni druge. Ti si naš jedini Sudac vječni, pravedni. Gospodine, smiluj se!

Kriste, oholo gledamo neznatnu mrlju – sitnicu – kod svojega bližnjega, a svoj grijeh zanemarujemo, svoju zloću prikrivamo. Oprosti! Kriste, smiluj se!

Gospodine, tvoj sveti križ nosiva je, čvrsta i ispravna struktura za zgradu našega života. Ona nam daje da i drugima pomažemo. Gospodine, smiluj se!

20. 6. 2022.

Niko Bilić, SJ

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.