Kategorije
Antropologija Cjeloživotno učenje Duhovnost

Božja vrata (Mt 7,6.12-14)

Zazivi Kristu uz današnje Evanđelje: utorak 12. tjedna

Jorge Cocco Santángelo, Govor na gori – Art for the spiritual intellect

Moj Zagrebe, koja radost! Iz jutra u jutro sv. misa u 6.00 u okrilju Bazilike (Palmotićeva 31). Dobro došli! Danas, na dan sv. Alojzija, još smo bliži Presvetom Srcu Isusovu. Hvala vam, vjerne čitačice i moliteljice što ustrajno naviještate Riječ Božju i nosite molitve Bogu. U godini sv. Ignacija, o 500. godišnjici njegova obraćenja, je li od pomoći ova skromna mrvica u novom ruhu s našega Fakulteta filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu i Filozofsko-teološkoga instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu za duhovni predah, smirenje, i nov ulazak u Evanđelje:

Gospodine, nalažeš nam da pomno čuvamo sveti biser tvojega kraljevstva jer je tvoj dar; jer tako sami sebe čuvamo od nasilnika, grabežljivaca. Svojim grijehom svetinju smo onečistili, unakazili. Oprosti nam! Gospodine, smiluj se!

Kriste, božanski Učitelju! Cijelo Sveto pismo stavljaš u jednu zapovijed. Tražiš od nas akciju za naše bližnje. Šalješ nas da činimo ono što sami očekujemo. Oprosti nam naš neposluh i lijenost! Kriste, smiluj se!

Ti si vrata svojim ovcama. Gospodine, ti si put. Pomozi nam jer sami ne možemo! Budi svjetlo našega svijeta da dobro vidimo kamo ćemo. Svojim svetim križem budi nam snaga da uđemo na prava vrata! Gospodine, smiluj se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.