Molitva Isusu, trsu istinskom (Iv 15,1-8)

Uz #današnjeEvanđelje: srijeda 5. vazmenog tjedna, 5. vazmena nedjelja (god. B)

U jubilarnoj godini sv. Ignacija, u uskrsnom vremenu kad posebice molimo: Dođi, Duše Presveti!, s našega Fakulteta filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu i s našega Filozofsko-teološkoga instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana #outreach za smirenje i okrjepu, za njegovanje uskrsne radosti, za čitanje i slušanje.

Hvala ti, Gospodine, što si mi svojim životom, svojim svetim križem i uskrsnućem objavio Očevu ljubav. Evo, tu je cijelo moje biće, sve što jesam! Željno prihvaćam i molim da brižni Vinogradar božanski pažljivo i božanski snažno orezuje i odsijeca. Neka čisti – tvojom riječju! Tako ću biti tvoj učenik, tako ću njega proslaviti.

Dobri Isuse, ti ne činiš ništa sam od sebe, nego kako vidiš od Oca. O kako dobro znam da bez tebe ne mogu ploda donijeti! Ti si živi trs, ukorijenjen, postojan. Ja sam tek neznatna loza. Dopusti mi da u dubini, svom dušom, radosno pijem iz vrela spasenja. Pa da tako onda tvoju živu ljubav prenosim u grozd tvoje Crkve – bujan, sočan, sladak, pun jedrine i svježine, zreo od sunca, životnim sokovima napojen.

Da, Gospodine moj, svim srcem želim ostati u tebi, smiriti svoje srce u tebi, prebivati u tvojemu srcu. A ti mi pokaži kako, ti mi daj svetu odvažnost i ustrajnost!

Hvala ti što si mene odabrao da ti sa svim svojim veličanstvom boraviš u meni onako kako ti to hoćeš i možeš.

18. 5. 2022. 3. popravljeno izd.  (12. 7. 2018., ur. 5. 5. 2021.)

p. Niko Bilić, SJ

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.