Kategorije
Duhovnost

S učenicima na putu u Emaus (Lk 24,13-35)

Uz #današnjeEvanđelje: srijeda Vazmene osmine

Robert Zünd, Put u Emaus (1877.)

Početak dana s uskrslim Kristom. Iz jutra u jutro (PON – SUB) u 6.00 sv. misa u okrilju Bazilike Srca Isusova (Zg, Palmotićeva 31). Dobro došli! Vama, revne čitačice, navjestiteljice Riječi, od srca hvala!
U godini sv. Ignacija, skroman prinos s našega Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Filozofsko-teološkoga instituta, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana za okrjepu duši, usrdan vapaj uskrslom Gospodinu za sve žrtve rata, za mir među ljudima i narodima:

Gospodine, u našemu bijegu od križa, u razočaranjima i zabuni, u našim mučnim pretresanjima i ispraznim raspravljanjima, ti nam se približavaš i hodiš našim putem. Zapali nam srca, daruj našim očima prepoznati da si to ti! Gospodine, smiluj se!

Kriste, ti si Prorok silan na djelu i na riječi. Sva Pisma govore o tebi, a mi smo te svojim grijesima osudili i razapeli. Oprosti nam! Kriste, smiluj se!

Gospodine, Otkupitelju naš, sve si to pretrpio i ušao si u svoju slavu. Ostani s nama u kruhu koji lomiš na svojem oltaru! Daruj nam samoga sebe! Gospodine, smiluj se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.