Molitva s Petrom, apostolom

kod Cezareje Filipove (Mt 16,13-20)

na blagdan Katedre sv. Petra, apostola (22. siječnja), na svetkovinu sv. apostolâ Petra i Pavla (29. lipnja) i na 21. nedjelju u god. A.

Kip sv. Petra pred njegovom bazilikom u Rimu

Upravo na dan Katedre sv. Petra, apostola. U ovoj godini sv. Ignacija u kojoj molimo za posebnu milost da mognemo VIDJETI SVE NOVO U KRISTU, radosno vas pozivamo da se pridružite slavlju 400. obljetnice Svečeve kanonizacije u subotu, 12. ožujka 2022. u 12:00 u crkvi Bezgrješnoga Srca Marijina (Zagreb, Jordanovac 110) koje će predvoditi naš zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. Kao duhovna priprava neznatan prinos s našega Fakulteta filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu i Filozofsko-teološkoga instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Za ohrabrenje i obodrenje, za prikupljanje snaga, za primjenu Kristove radosne vijesti…

Molitva s Petrom, apostolom, kod Cezareje Filipove (Mt 16,13-20)

S Petrom, prvakom, klanjam se tebi, Mesijo, Sine Očev, koji si radi nas postao Sin Čovječji. Znanje tko si nije od mene, nego mi ga živi Bog dariva. To otkrivenje novo je blaženstvo.

Nisi samo htio čuti kako te mi ljudi pogrešno shvaćamo – kao žestoka Pokornika-propovjednika; kao silna Svjedoka Božje vlasti koji je vatreno u nebo uzašao, pa se opet vraća; kao tankoćutna Proroka koji je i u nevoljama progonstva motrio novi Savez Božji… Samo si jedan među brojnim prorocima, misle ljudi. A ti želiš provjeriti i koliko mi, učenici, zapažamo sva ta raznolika mišljenja. I daješ nama da raspoznamo tko si.

Ne tražiš da “pravim reklamu”, nego – evo, Gospodine, ti gradi na meni! Koje li milosti za me!

Hvala ti što si Petru povjerio svoju duhovnu vlast koja vrijedi i na nebu. Zato je tvoja zgrada živih duša jača od protivničkih dveri Podzemlja.

22. 2. 2022. (2. izd.)

Vidi:

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.