Molitva s djecom koju Isus blagoslivlja (Mk 10,13-16)

Posvećeno djeci Ukrajine, granatama i mecima napadnutoj

Uz #današnjeEvanđelje, subota 7. tjedna
Carl Christian Vogel von Vogelstein, Pustite dječicu k meni!

Neka ovo bude malen prilog molitvi za svu djecu Ukrajine, molitvi da rat prestane. Hvala, Eva Vukina, na umjetničkom djelu! U godini sv. Ignacija u kojoj nastojimo VIDJETI SVE NOVO U KRISTU, s našega Fakulteta filozofije i religijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu i s Filozofsko-teološkoga instituta Družbe Isusove afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu #outreach.

Svoje najmilije, moje rođeno, slabašno, ovisno i ranjivo, donosim tebi Spasitelju. Da ga se samo dotakneš, da osjeti tvoj dodir. Zahvalno se divim: uza svu moju nemoć, unatoč mojoj nevjernosti i grijesima, ti mi daješ da živim.

Nije ti po volji, smeta ti, ali ne što ja činim, nego kada tvoji postavljaju zapreke, kore i prijete. Ti nas primaš od malena. Tražiš i pozivaš da već kao mala djeca dođemo k tebi. Zato što dječjim srcem najbolje prihvaćamo Božji način vladanja, priznajemo da je Otac naš na nebesima kralj svega stvorenja. Budem li kao dijete, samo tako mogu ući u taj posvećeni vrt Očeve vlasti.

Daj mi, Gospodine, da osjetim tvoje čvrste i pažljive, snažne i nježne, tople ljudske ruke, ruke marljivoga tesara, kako me uzimaju u zagrljaj. Podižeš me i privijaš k sebi.

Ja, sićušan, nevrijedan stvor, vlašću koju mi ti povjeravaš, donosim ti, evo, svu djecu svijeta, sve najmanje, od njihova početka; sve koji trpe zbog našega ratovanja i naše zloće i nepravednosti. Položi svoje svete ruke na njih tako im preneseš i ispuniš ih svojim Duhom i silom koja iz tebe izlazi.

Blagoslovi nas svojim sinovskim blagoslovom jer imaš iskustvo, sam si bio djetešce; jer ti znaš što je to biti Očevo ljubljeno dijete. Blagoslovi nas moćnim blagoslovom koji donosi božansku zaštitu i hvali Svevišnjega, Svesilnoga.

Ilustracija: Eva Vukina – https://www.facebook.com/evavukinaart

26. 2. 2022.

p. Niko Bilić, SJ

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.