Uzdam se (Ps 52) – audio

U novom ruhu. Psalam koji smo čitali na misi u srijedu 22. tjedna, na zaključku Provincijske kongregacije.

Žrtvi Grada Vukovara i Škabrnje – da je Gospodin svojom Žrtvom posveti, da se zlikovac sa strahom Božjim pokaje sa svoje grozote, da se svi mi opametimo, poslušamo Kristov zov: “Dođite k meni!” i uzmemo jaram njegov.

Kako prigodno! Ove godine Dan sjećanja dolazi nam pred Svetkovinu Krista Kralja koji ima zadnji odgovor na pitanje žrtve. Posvećujem svima koji su nas živim srcem branili i obranili.

Kao iskrena molitva i podsjetnik da je nevolja i kušnja – i ova pandemija – zato tu da se još većma predamo u Očev zagrljaj, privinemo se uz njegovo svemoćno Srce, svom dušom prihvatimo Mesiju koji poznaje život i smrt.

Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u godini sv. Ignacija (https://www.ignacije.hr) u kojoj želimo VIDJETI SVE NOVO U KRISTU. Mrvica s Gospodareva stola na našemu Fakultetu filozofije i religijskih znanosti (https://www.ffrz.unizg.hr).

Hvala Bogu i svima vama koji nam omogućujete da misu za Krista Kralja imamo u Bazilici (https://zaklada-anamarija-carevic.hr/)

Niko Bilić SJ

Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove, afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana i združen s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.