Kategorije
Duhovnost

Isusu dok čisti Hram (Iv 2,13-22)

Uz #današnjeEvanđelje: Blagdan posvete Lateranske bazilike, 9. 11.

U Godini sv. Ignacija (https://www.ignacije.hr), o 500. godišnjici njegova obraćenja, u kojoj želimo VIDJETI SVE NOVO U KRISTU, mrvica s Gospodareva stola na našemu Fakultetu filozofije i religijskih znanosti (https://www.ffrz.unizg.hr) za smirenje i okrjepu duši, za novo otkrivanje Evanđelja, za čitanje i slušanje:

Gospodine, oprosti nam što zaboravljamo proročke riječi Pisma i tvoje riječi. Probudi u nama živo pamćenje da se sjetimo i da vjerujemo u tebe i u Sveto Pismo jer ti si Vječna Riječ. Gospodine, smiluj se!

Kriste, s kajanjem priznajemo svako svoje nepoštovanje prema kući Oca tvojega, domu molitve za sve narode i prema hramu tvojega svetog tijela koji si u tri dana podigao kao znak svoje vlasti. Oprosti nam, Otkupitelju naš! Kriste, smiluj se!

Dođi, Spasitelju, sa svojom svetom žestinom! Provali s nebeskim bičem u moju dušu svom snagom i izagnaj svako trgovanje s Bogom i moju prilijepljenost za novac, ukloni sve što mi priječi da živim kao dijete Božje i da ti prinesem plod svojih usana, srce svoje. Gospodine, smiluj se!

Ilustracije: Bazilika presvetoga Srca Isusova, narodno svetište, Palmotićeva 31, Zagreb

9. 11. 2021.

Niko Bilić, SJ

Vidi: Radikalno čišćenje Hrama (Iv 2,13-25)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.